top of page

Let op: door de grote vraag neem ik pas weer aanvragen aan vanaf juli 2024

INHOUD TOTAALONTWERP FULL PLAN

Blossomandferns_x_byDenize-10.jpg

WAT KAN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

Na de eerste kennismaking ga ik hard aan de slag met de eerste stappen van het ontwerpproces; inventarisatie, visie en analyse.

Wat houdt dit in? Voordat ik ga ontwerpen kijk ik niet alleen naar de tuin zelf, maar ook naar de omgeving, stijl van het huis, ligging en natuurlijk jouw wensen. Deze voeg ik samen tot een mooie visie en moodboard voor het ontwerp.

 

Hierna volgt een vlekkenplan, dit is een schets van de meest prettige indeling van jouw buitenruimte waarbij aan alle functies is gedacht.

 

Zodra dit staat hebben we de juiste basis voor het ontwerp en kunnen we deze gaan uitwerken in keuzes voor materiaal, beplanting en verlichting.

Van dit alles maak ik een prachtige en duidelijke presentatie waarna jij hopelijk klaar bent voor de volgende stap: de aanleg van jouw droomtuin.

Ook daarin voorzien wij in projectbegeleiding. Daarnaast werken wij samen met Ruyg Tuinen, Van Oord Hoveniers en Meker Tuinen voor de aanleg van onze ontwerpen.

VOOR WIE

Atelier Terra maakt unieke ontwerpen voor de buitenruimte, dit doe ik voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Van een dakterras of kleine stadstuin tot de grotere bedrijfstuinen, ik voorzie jou als klant graag van een passend en sprekend ontwerp. 


Het is voor mij belangrijk dat we dezelfde visie hebben op het buitenleven en de natuur. Voor een betegelde tuin met een stukje kunstgras ben je hier dus niet aan het goede adres. Een liefde voor de groene buitenruimte staat dan ook centraal.

Jouw persoonlijke verhaal en wensen vertalen we naar een doordacht ontwerp.

INHOUD ONTWERPTRAJECT

incl 3D, beplantingsplan & verlichtingsplan

Een totaalontwerp bevat het volgende: 

 • Intake bij u op locatie of bij ons op kantoor

 • Uitgewerkte analyse & visie de huidige situatie

 • Moodboard met de beoogde stijl

 • Conceptontwerp

 • Bespreking conceptontwerp

 • Uitwerking van het 2D tuinontwerp op schaal

 • 3D impressie

 • Materiaalplan

 • Beplantingsplan

 • Verlichtingsplan

 • Bespreking definitief ontwerp

 • 1 revisieronde inclusief


* Voor de regio Zuid-Holland werken we samen met partner hovenier RUYG Tuinen.

* Voor midden Nederland werken we samen met partner hovenier Van Oord Hoveniers.


* Mocht je buiten deze regio vallen dan help ik je alsnog graag met het zoeken van de juiste hovenier.

AtelierTerra_Tuinontwerp13.JPG
TARIEVEN

Omdat elke tuin uniek is en wij merken dat de projecten en percelen sterk uiteenlopen, hanteren wij voor de Full Plan totaalontwerpen geen standaardtarieven.

 

Onze prijzen voor een totaalontwerp starten vanaf €1799 voor kleine stadstuinen (ca.30m2) en lopen op tot ongeveer €2899 voor middelgrote tuinen (tot 200m2). 
 

Daarnaast ontwerpen we ook grotere percelen, hiervoor wordt per project een passende prijs gemaakt.

WERKGEBIED

Voor totaalprojecten werken wij voornamelijk in de randstad en op maximaal 45min reistijd vanaf Den Haag. Heb je een bijzonder project? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Woon je buiten dit gebied? Kijk dan eens naar onze online service Basic Plan. Deze service verloopt geheel op afstand en is zelfs in het buitenland mogelijk.

BEPLANTINGSPLAN

Het totaalontwerp leveren wij aan inclusief beplantingsplan.

In dit plan bepalen we allereerst de visie en uitstraling van de beplanting. Welk beeld willen we neerzetten en wat past bij de sfeer van het ontwerp en de woning?

Daarnaast gaan we inventariseren wat de ligging en de bodemsoort is op de plekken waar beplanting komt. Aan de hand hiervan kiezen we de soorten die goed zullen groeien in jouw tuin.

Deze gekozen beplanting tekenen wij in op het ontwerp, dit is het beplantingsplan. Dit plan komt dus met specifieke soorten en plaatsing van elke gekozen plant, incl bestellijst.

Ook alle grote elementen als bomen en hagen staan hierop gespecificeerd.

AtelierTerra_Tuinontwerp23.HEIC
LOSSE POSTS - 7.png
VERLICHTINGSPLAN​

Naast het beplantingsplan maken wij ook een verlichtingsplan voor jouw tuin. Ook bij dit plan bepalen we eerst de beoogde uitstraling en sfeer, aan de hand hiervan kiezen we passende armaturen.

Ik werk met het Nederlandse verlichtingsmerk In-Lite, welke werkt op 12Volt en gemakkelijk is in aanleg. Uiteraard zijn jullie vrij om andere armaturen of merken te kiezen.

In het plan werk ik met functionele verlichting:

bij paden

 • bij deuren/doorgangen

 • bij opstapjes/traptreden

En ik werk met sfeerverlichting:

 • uitlichten van bomen

 • uitlichten van beplanting

 • uitlichten pergola

 • uitlichten van schutting bij terras

Op zoek naar meer inspiratie?  

Bekijk onze Pinterest
 • Pinterest
bottom of page